uutiset

Johanna Tuukkanen palaa johtamaan ANTI-festivaalia

27.5.2016

Johanna Tuukkanen palaa vakituiseen työhönsä johtamaan ANTI-festivaalia ja Luova Eurooppa -ohjelmasta rahoituspäätöksen juuri saanutta nelivuotista Future DiverCities  -hanketta. Tuukkanen on työskennellyt helsinkiläisen Tanssin talon sisältöasiantuntijana syksystä 2014. Kokopäiväinen toimivapaa ANTI-festivaalilta alkoi 1.9.2015 ja päättyy 30.6.2016.

ANTI-festivaalin taiteellisen johtajan ja vastaavan tuottajan työn ohella Tuukkanen jatkaa väitöskirjatutkimustaan Jyväskylän yliopistossa Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella sekä Kulttuuripolitiikan yksikössä. Väitöskirjatyötä tukevat Helanderin säätiö ja Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto vuosina 2016–2017.

Kuva: Pekka Mäkinen.

Tanssin talon sisältöasiantuntijaksi Johanna Tuukkanen

10.06.2014

Vuonna 2010 perustettu Tanssin talo ry on valinnut ensimmäiseksi sisältöasiantuntijakseen Johanna Tuukkasen (s. 1973). Tuukkanen työskentelee parhaillaan ANTI – Contemporary Art Festivalin taiteellisena johtajana ja vastaavana tuottajana Kuopiossa.

Kulttuuripolitiikan maisteriohjelmasta valmistunut Tuukkanen on toiminut laaja-alaisesti kulttuurin kentällä vuodesta 1997 taiteilijana, koreografina, ohjaajana, esiintyjänä sekä tanssijana. Hänelle on myönnetty Taiteen valtionpalkinto 2006 ja Pohjois-Savon taidetoimikunnan taidepalkinto 2010.

“Tanssin talo on kulttuuripoliittisesti merkittävä ja tanssin kentällä ainutlaatuinen hanke. On innostavaa päästä kehittämään alan rakenteita sekä nostamaan tanssin yhteiskunnallista vaikuttavuutta. On tärkeää, että tuleva Tanssin talo ilmentää vahvasti tanssin monimuotoisuutta. Sisältötyössä haluan säilyttää kentän äänen moniarvoisuuden huomioimalla eri toimijat ja lajit”, Tuukkanen sanoo.

Sisältöasiantuntijana Tuukkasen tehtävänä on mm. talon tulevien palvelujen kehittäminen, tanssikentän toimijoiden kanssa yhteistyön rakentaminen sekä tapahtumien ja projektien sisältöjen suunnittelu.

Tanssin talo ry:n projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki on erittäin tyytyväinen valintaan.

“Johannalla on vankka kokemus hankkeiden ja organisaatioiden johtamisesta sekä vahvat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Hänellä on myös hyvin dialoginen ja osallistava ote työskentelyyn. Johannan tietotaito antaa hyvät eväät viedä Tanssin talo -hanketta sisällöllisesti eteenpäin”, Peltomäki sanoo.

Tuukkanen aloittaa osa-aikaisen työnsä 1.8. alkaen. Hän jatkaa myös osa-aikaisena ANTI-festivaalin johtajana.

Tanssin talo ry edistää Tanssin talon syntymistä Helsinkiin. Yhdistys on kasvanut merkittäväksi tanssitaiteen ja -kulttuurin edustajaksi, jonka toiminta näkyy jo valtakunnallisesti. Yhdistys on työllistänyt kymmeniä tanssin ammattilaisia sekä tuonut uusia palveluita ja yhteistyömalleja alalle.

Viime vuonna tehty tarveselvitys esittää Tanssin talon toiminnan sijoittamista Kaapelitehtaalle. Selvitys on tällä hetkellä Helsingin kaupungin kulttuurilautakunnan käsittelyssä. Selvitys myös kartoitti hankkeen tulevia kustannuksia, minkä pohjalta neuvottelut yksityisestä rahoituksesta on aloitettu.

ANTI-festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen Australiaan

1.5.2014

Tanssija-koreografi, ANTI – Contemporary Art Festivalin taiteellinen johtaja ja vastaava tuottaja Johanna Tuukkanen viettää toukokuun residenssissä Melbournessa, Australiassa. Hänen vierailunsa on osa vuonna 2013 alkanutta Suomi-Australia-yhteistyöprojektia. Yhteistyöhön osallistuvat Suomesta Zodiak – Uuden tanssin keskus, Routa, JoJo – Oulun tanssin keskus, Täydenkuun Tanssit -festivaali sekä Itäinen tanssin aluekeskus. Tanssin Tiedotuskeskus toimii yhteistyötä koordinoivana ja osittain rahoittavana tahona. Australiassa vastaavassa roolissa toimii Australia Council.

Residenssiä isännöivät Moriarty’s Project, jonka tavoitteena on tarjota Melbournessa harjoitustiloja esittävien taiteiden tarpeisiin, sekä taiteellinen johtaja, koreografi Helen Herbertson. Herbertson on palkittu australialaisen tanssin kentän kehittäjä, ja opettaa tällä hetkellä Victorian College of the Arts –yliopistossa sekä toimii kansainvälisesti. Itäinen tanssin aluekeskus on Moriarty’s Projectin suomalainen residenssivaihtokumppani ja mahdollistaa Tuukkasen työskentelyn Melbournessa.

Residenssin tarkoituksena on mahdollistaa työskentely, verkostoituminen ja inspiroituminen erilaisesta ympäristöstä. Residenssinsä aikana Tuukkanen tekee tutkimustyötä väitöskirjaansa varten sekä aloittaa tanssija-koreografi Pirjo Yli-Maunulan kanssa toteutettavan teoksen suunnittelua. Teos saa ensi-iltansa vuonna 2015. Hän esittelee työtään esiintyjänä ja koreografina sekä ANTI – Contemporary Art Festivalin taiteellisena johtajana 22.5. järjestettävässä keskustelutilaisuudessa Melbournessa.

Kansainvälisten yhteyksien solmimisen mahdollistaa mm. IETM Satellite –kokous, jonka tavoitteena on verkostoituminen ja yhteyksien luominen esittävän taiteen alalla etenkin Australian, Aasian ja Euroopan välille. Osana IETM-kokousta Tuukkanen osallistuu myös Sydney Caravan –tapahtumaan, jonka aikana on mahdollista tavat Sydneyssä työskenteleviä taiteilijoita. Tuukkanen seuraa Melbournessa parhaillaan järjestettävään merkittävän live art- ja esitystaiteeseen keskittyvän Next Wave –festivaalin tarjontaa.

Linkkejä tekijöihin:
http://www.tuukkanen.net
http://www.itak.fi
http://www.antifestival.com
http://www.moriartysproject.org.au/
http://www.melbourne.vic.gov.au/ArtsHouse/Program/Pages/ArtistsInConvMay.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP-SpamFree by Pole Position Marketing