ajankohtaista

Johanna Tuukkaselta uusi teos Twirling World

Tanssitaiteilija Johanna Tuukkasen uusi teos Twirling World starring… Miss Privilege & Miss Million-Ways nähdään Sotkulla Kuopiossa 30.11. ja 1.12.2010. Tuukkasen kanssa teoksessa esiintyy tanssi- ja live art –taiteilija Sonja Jokiniemi.
Miss Privilege & Miss Million-Ways liikkuvat maastossa, joka muuttuu kutsuvasta kysyväksi ja vinksahtaneeksi. He asettavat itsensä asetelmallisiin kohtauksiin ja samalla kyseenalaistavat, rikkovat ja muuttavat niitä. Miss Privilege & Miss Million-Ways lahjoittavat merkityt kehonsa tapahtumiin, joissa he leikittelevät kimaltelevilla stereotypioilla, itsensä esineellistämisellä ja katsotuksi tulemisella.

Lippuvaraukset: itak@itak.fi / +358 (0)40 7429091

Huippusuosittu ACTS OF CLOTHING vierailee Yksin Sateessa? –festivaalilla Joensuussa 27.11.2010

Marraskuussa 2009 kantaesitetty ACTS OF CLOTHING perustuu brittiläisen Marcia Farquharin konseptiin. Esityksessä Johanna Tuukkanen on yksin catwalkilla koko elämän läpi ulottuvan vaatekomeronsa kanssa kertomassa tarinoita vaatekappaleiden johdattelemana. Hyvinkin paljastavat ja henkilökohtaiset tarinat avaavat kuvaa tämän päivän naisesta ja kertovat häikäilemättömän suorasukaisesti noloista väärinymmärryksistä, syrjinnästä, rakastumisesta, äitiydestä, irtisanomisista, onnistumisesta, taiteilijuudesta, perheestä, täyttymättömistä pyrkimyksistä ja irtiotoista. Arjen tragikoomisuus ja Tuukkasen itseironisuus ravistelevat catwalk-tradition puhumattomuutta.

Johanna mukana Tanssivassa Joulukalenterissa Kuopiossa

Itäisen tanssin aluekeskuksen tanssiva joulukalenteri on todellinen vaihtoehto joulun aineelliselle hössötykselle. Kalenterin luukku avautuu entisen elokuvateatteri Maximin ikkunassa joka päivä tarjoten liikelahjan, joka ei saastuta, ei jää nurkkiin pyörimään ja on aina sopivan kokoinen. Ja niin kuin hyvä lahja aina, Tanssivan joulukalenterin lahjat myös yllättävät. 
Joulukalenterin on ideoinut tänä vuonna freelance tanssitaiteilija ja koomikko Johanna Keinänen yhdessä tanssitaiteilija Anniina Aunolan ja Johanna Tuukkasen kanssa. Luukut avautuvat 1.-23.12. klo 16.30 ja aattona klo 11.00. Haapaniemenkatu 23:n ja Maljalahdenkadun kulmassa Kuopiossa. Johanna Tuukkanen esiintyy joulukalenterissa kahdeksan kertaa.

Juuri kolmivuotisen taiteilija-apurahan Taiteen keskustoimikunnalta saanut Johanna Tuukkanen tunnetaan erityisesti intiimeistä, esiintyjän ja katsojan vuorovaikutukselle perustuvista teoksistaan. Tuukkanen lähestyy teostensa teemoja usein itseironian kautta ja hän on kiinnostunut tuomaan esille ajan, paikan, fyysisyyden, hetkellisyyden ja arjen käsitteitä. Maija Hirvasen mukaan ”Arjen lisäksi Johannan töissä ovat 10 vuoden ajan näyttäytyneet leikkisästi erilaiset naismyytit ja sukupuoliset todellisuudet. Hän on diiva, äiti, olento, humoristinen luomu-bitch, Niskavuoren emäntä viettelevässä versiossa.”

Nähdään esityksissä!